Könnyűszerkezetes lakóházak


Cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy tanácsainkkal segítse mindazokat, akik fa könnyűszerkezetes házat szeretnének építtetni illetve terveztetni.

Miért jó választás a könnyűszerkezetes épület?

 • Gyors kivitelezésű (4 hónap)
 • Energiatakarékos
 • Kedvező árú

 

A könnyűszerkezetes házak, nyaralók, épületek kivitelezési ideje lényegesen rövidebb, mint a hagyományos téglafalazatú épületeké. Akár 4 hónap alatt felépítjük Önnek kulcsrakész lakóházát. Az építkezés idejének csökkenésével, jelentősen csökken a munkadíjakra fordítandó összeg.

 • További megtakarítás érhető el azáltal, hogy az épületek falazata nem tartalmaz magas víztartalmú anyagokat – mint a habarcs – így téli beköltözéskor sem szükséges „kifűteni” a lakóépületet.
 • A jelenlegi magas energiaárak mellett fontosnak tartjuk, hogy a kivitelezett épületeink fokozottan energiatakarékosak legyenek. A határoló szerkezetek (falak, födémek, padló) vastag hőszigetelő réteggel vannak ellátva, a külső nyílászárók pedig fokozott légzárású, hőszigetelt szerkezetek. Biztosítjuk az alacsony rezsiköltséget, az értékállóságot és a komfortos életközeget.
 • Az egészséges élettér megvalósítására is gondot fordítunk. A fa, mint természetes anyag az épületeink fő tartószerkezete.
 • Könnyűszerkezetes épületeink tervezésekor a megrendelő elgondolását maximálisan figyelembe tudjuk venni, illetve a honlapon található referencia alaprajzaink és épületeink segítséget nyújtanak a megrendelőnek.

Egyedi földszintes vagy tetőteres lakóházak építését vállaljuk a tervezéstől a kulcsátadásig. A házak gyorsan elkészülnek: 4-5 hónap alatt beköltözhet.

Szerkezet:

Könnyített beton alap készül. A fenyőfa váz szerkezet külső oldalán OSB borítás, belső oldalán gipszkarton található, a kettő között a vázszerkezet kazettáiba Isover akkuplatt hőszigetelő van. A ház külső oldalán min. 12 cm vastag nikecell szigetelés és azon nemesvakolat található. A belső oldalon a gipszkartonra tetszőleges burkolat kerülhet (festés, tapéta, lambéria). A tető és a födém fa gerenda szerkezetű, fedése történhet cseréppel vagy zsindellyel. Az ablakok 3 rétegű Hungaroplán üvegezésűek, a belső ajtók fenyőfából teli vagy üveges borítással készülhetnek.

Villany: MBCU kábellel, a falak között, a lécezésen belül történik a vezetése.

Vízvezetés: a belső aljzatban. Fürdőszoba WC, káddal, mosdóval, csaptelepekkel ellátva.

Fűtés: elektromos padlófűtő film, esetleg gáz kombi kazános fűtés, lapradiátorokkal vagy padlófűtéssel. A 2020-ban életbelépő energetikai szabványok alapján napelem felszerelésével a fűtés és az elektromos áram rezsi költsége nullázható.

Kémény: kerámia béléscsöves Krea kémény rendszer.

Burkolás: egyedi igény szerint, kerámialap, padlószőnyeg, lamináltpadló illetve a falon csempe.

A kivitelezésre többféle variációt ajánlunk különböző költségigénnyel, szerkezetkésztől egészen a kulcsrakész és berendezett házig.

A kulcsrakész kivitelezés a ház teljes felszerelését jelenti. A készültségi foktól és igényektől függően az árak változóak.

A készültségi fokon kívül a vevő kérésére bárminemű összeállításban adunk ajánlatot és vállaljuk a kivitelezést.

A víz, villany, csatorna szerelés az árakban a ház vonaláig vonatkoznak.

Ezen kívül vállaljuk:

 • Lakások bútorokkal való berendezése, szoba illetve konyhabútorok készítése
 • Kerítéskészítés
 • Riasztó, füstérzékelő rendszer beszerelése
 • Cserépkályha és kandalló beépítés

Csatlakozott partnereinkkel biztosítani tudjuk a könnyűszerkezetes lakóházak tervezése, kivitelezése mellett az épületek energetikai tanúsítványának (zöld kártya) elkészítését.

Cégünk szolgáltatása továbbá a hőkamerás felvételek készítése, kiértékelése, amely hasznos információkat nyújt az épületről, láthatóvá válnak a hőszigetelési hiányosságok, kivitelezési hibák és hőhidak.

Bővebb információkért forduljon bizalommal cégünkhöz az alábbi elérhetőségeinken:

e-mail: fa@tillafa.hu

telefon: 20/969-20-37

Építtessen, terveztessen egyszerűen, gyorsan, kedvező költséggel!

TILLA – FA HÁZÉPÍTŐ BT

 

Nézze meg házainkat és keressen minket az alábbi telefonszámokon, e-mailen:

+36-20-969-2037

+36-30-963-5554

e-mail: fa@tillafa.hu